زندگی نامه
گئورک باباملک قره پتیان در سال 1341 در تهـران متولـد شد. تحـصیلات متوسطـه را در دبیرستـان کوشش ارمنیـان گذرانـد و در سال 1359، با کسب رتبـه نخـست در حـوزه آزمون نهایی، فارغالتحصیل شد.
ایشان در سال 1362، پـس از پذیـرش در اولیـن آزمـون پس از بازگشایـی دانشگاههای کشور وارد دانشکده مهندسی برق دانشگاه تبریز شد و سه سال و نیم بعد، با کسب رتبه نخست فارغالتحصیل شد.
در سال 1368، مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی برق،گرایش قدرت، با رتبه نخست از دانشگاه صنعتی امیر کبیر تهران دریافت کرد و بلافاصله، در سمت مربی در همین دانشکده مشغول به کار شد.
گئورگ قره پتیان در 1370، با کسب رتبه نخست آزمون دکتری رشته مهندسی برق گرایش قدرت، به دانشکده فنی دانشگاه تهران راه یافت و پس از گذراندن دوره آموزشی دکتری در 1372 موفق به دریافت بورس تحصیلی دولت آلمان(DAAD) شد.
گئورگ قره پتیان پس از گذراندن دوره تحقیقاتی دکترای خود (1372 ـ 1375) در دانشگاه صنعتـی آخـن ، در سال 1376 و تحـریر رسالـه خـود به آلمانـی، به کشور بازگشت و در 1376 مدرک دکتری مهندسی برق خود را با درجه عالی از دانشکده فنی دانشگاه تهران دریافـت داشـت.
گئورگ قره پتیان پـس از فـارغالتحـصیلی، فعالیـت خود را در سمت استادیار در دانشگاه صنعتی امیر کبیر مجدداً آغاز و مدارج ترقی را به سرعت طـی کرد، به طوریکه در سال 1383، به درجـه دانشیاری و در 1386، به رتبـه استادی ارتقا یافت.
بیشتر بخوانید:دکتر حیدر علی شایانفر
افتخارات
پروفسور قره پتیان از سوی وزارت علوم تحقیقات و فناوری به عنوان استاد ممتاز ایران و همچنین از سوی انجمن مهندسین برق و الکترونیک ایران به عنوان پژوهشگر ممتاز ایران انتخاب شد.
همچنین از سوی انجمن انرژی به عنوان پژوهشگر برتر ایران در حوزه انرژی، توسط وزارت علوم تحقیقات و فناوری به عنوان پژوهشگر ممتاز ایران، توسط فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران به عنوان استاد ممتاز مهندسی برق، توسط ملی بنیاد نخبگان به عنوان برنده جایزه علامه طباطبایی برگزیده شد و به ترتیب در سال های 1387، 1389، 1397، 1397، 1398 و 1398 برنده جایزه ملی شده است.
بر اساس پایگاه داده Web of Science، در میان 1 درصد دانشمندان نخبه برتر جهان قرار دارد.
ایشان به ترتیب عضو برجسته، ارشد و ممتاز CIGRE، IEEE و IAEEEE هستند و از سال ۱۳۸۲ سردبیر مجله IAEEEE بوده اند و همچنین نویسنده بیش از 1400 مقاله مجله و کنفرانس هستند.
علایق آموزشی و پژوهشی دکتر قره پتیان شامل شبکه هوشمند، ریزشبکه ها، سیستم های FACTS و HVDC، پایش وضعیت ترانسفورماتورهای قدرت و گذرای آن است.
پروفسور گئـورک قره پتـیان طبق اطلاعات مربوط به انتشارات بین المللی الزویر بیشترین آمار ارجاع مقالات را میان دانشمندان ایرانی در حوزه انرژی به خود اختصاص داده است. در این رابطه در چهارمین کنفرانس فناوری و مدیریت انرژی انجمن انرژی ایران از وی به عنوان پژوهشگر برگزیده سال کشور در حوزه انرژی تقدیر شد.
این ارزیابی برای اولین بار در کشور و از سوی انجمن انرژی ایران صورت گرفته است. انجمن انرژی ايران با اهدا لوح سپاس از تلاشهای این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در راستای اهداف عالی علمی، پژوهشی و فرهنگی كشور و پيشبرد دانش انرژی كشور تشكر و قدردانی کرده است.
پروفسور گئورگ قره پتیان كه مدتی معاونت پژوهشی پژوهشگاه نيرو را بر عهده داشته، يكی از شخصيتهای ممتاز علمی كشور در حوزه برق و انرژی است.
دکتر گئورگ قره پتیان در سالهای اخير پژوهشهای زیادی در زمينه ریزشبکه ها، شبكههای هوشمند، انرژیهای تجديدپذير، ذخيرهسازها و زمينههای مهم صنعت برق و انرژی به انجام رسانده است.
همچنین دکتر گئـورک قرهپتـیان تعداد زیادی دانشجو کارشناسی ارشد و دکتری در حوزه های مذکور تربیت کرده است که در دانشگاه و صنعت برق مشغول به خدمت هستند.